Club England | Torquay
Club England | Torquay

Torquay - i hjertet av "den engelske rivieraen"

Med sin over 2 mil lange kystlinje har Torquay flotte strender, klipper og små fiskehavner. Byen regnes for en av de fineste feriebyene i England.

 

Torquay

Torquay er en vennlig ferie- og badeby langs kysten syd i England. Om sommeren finner du spennende fritidstilbud langs strendene: jet-ski, surfing, kiting og en masse andre aktiviteter.

Det fine klimaet har gjort Torquay til et populært reisemål for både lokale og tilreisende ferierende. Langs strand-promenaden ligger et yrende område med små kaféer, restauranter og et tivoli.

Fakta om Torquay

Hvor ligger byen?

Torquay har ca. 66.000 innbyggere ligger i det syd-vestre hjørnet av England i "fylket" Devon. De nærmeste flyplassene er London Gatwick og London Heathrow.

Med sitt milde, fine klima har Torquay helt fra 1800-tallet vært et populært reisemål for ferie og fritid, og området rundt fikk tidlig kallenavnet "Den Engelske Riviera".

Bør besøke
Strandpromenaden, de flotte strendene og "Kents Cavern" hvis du har sans for steinalder-historie.

Exeter

For historieinteresserte er byen Exeter verdt en utflukt. Exeter Cathedral har røtter helt tilbake til 1000-tallet, og i forbindelse med elven Exe finnes det tilbud av mange slag, som padling, sightseeing og sports-aktiviteter.

I byen finner du smale smug med hyggelige spisesteder og spennende butikker, og utelivet ved elvebredden er av første klasse...

Kents Cavern

De forhistoriske hulene i Kents Cavern gir et unikt innblikk i steinalder-kultur og levesett. Her arrangeres det spennende turer, omvisninger, innendørs- og utendørs-aktiviteter for alle aldre. Dra på skattejakt etter fargerike "edelstener", hai-tenner og fossiler. På "The Wall of Hands" har mange unge satt igjen sitt eget håndavtrykk på huleveggene.

I skogsområdet utenfor arrangeres det spennende jakt på forhistoriske dyr. Hvis du finner alle 7 venter en premie ved inngangen til hulene.

Utflukter

Torquay ligger midt i et naturskjønt område og det er mange flotte muligheter for utflukter for enhver smak.

Den maleriske fiskebyen Brixham, naturparken Dartmoor med ville ponnier, det vakre Cornwall-området i vest og byen Looe som ligger på begge sider av elven med samme navn, eller landsbyen Polperro som klynger seg til åsene rundt de lille fiskehavnen.

Club Englands flinke guider hjelper deg med gode råd under oppholdet slik at vi sammen kan utvikle et spennende besøk!