Club England | Stirling

Historiske Stirling

Skottlands tidligere hovedstad er full av ekte og spennende middelalderhistorie.

 

Stirling

Middelalderslottet Stirling Castle vokter fremdeles over byen.

Midt i det vakre skotske "Highlands" finner du Stirling, en av Skottlands eldste byer. Stirling har lange historiske tradisjoner helt tilbake til vikingtiden.

Opp gjennom historien har Stirling vært åsted for dramatiske hendelser i Skottlands historie, blant annet slaget ved Stirling Bridge i 1297. I dag er byen et populært reisemål som ligger gunstig plassert omtrent midt imellom storbyene Glasgow og Edinburgh.

Stirling ligger rett i utkanten av den imponerende nasjonalparken "Loch Lomond & The Trossachs National Park", som er et populært turområde og passer både for kortere og lengre turer i naturskjønne omgivelser. Rundt byen finner du også flere spennende små landsbyer som er verdt et besøk.

Fakta om Stirling

Hvor ligger byen?

Stirling har ca. 46.000 innbyggere og ligger omtrent midt imellom storbyene Glasgow og Edinburgh, som begge har flyplasser for internasjonal trafikk.

Byen er kjent for sin spennende historie, særlig fra middelalderen.

Du bør besøke
Stirling Castle

Tradisjon

"Skikkelige mannfolk" bruker selvsagt kilt.

Skottene er stolte av sin historie, og i og omkring Stirling finner du mange bevis på at tradisjonene holdes i hevd. Det imponerende Stirling Castle er et naturlig midtpunkt, men byen feirer også sin fortid med utstillinger og opplevelser med utgangspunkt i historiske hendelser.

Historie

Stirling tar godt vare på sine historiske bygninger. "The National Wallace Monument" er et tårn som står på toppen av Abbey Craig, en ås i nærheten av Stirling. Monumentet er et minne om den skotske helten William Wallace fra 1200-tallet. Tårnet er kjent fra filmen "Braveheart".

Bygningen er 67 meter høy, og 246 trappetrinn fører opp til toppen - og en fantastisk utsikt!.

Utflukter

Både storbyen Glasgow og hovedstaden Edinburgh ligger bare ca. 1 times kjøretur fra Stirling, og er naturlige reisemål for en eller flere heldagsutflukter.

I disse byene kan vi dra på sightseeing med Club Englands flinke guider, som også gjerne hjelper til med å finne de beste severdighetene, shoppingmulighetene og hyggelige spisesteder.