Club England | Hastings
Club England | Hastings

Feriebyen Hastings

Hastings har lange strender, hyggelige små landsbyer i nærheten - og du kan nesten SE til Frankrike!

 

Hastings

Hastings er en klassisk, tradisjonell ferieby hvor du finner den ekte engelske gjestfriheten. Byen er akkurat passe stor og trygg for en klasse eller et korps, og samtidig vrimler det av folkeliv i den sjarmerende gamlebyen.

Siden Hastings nesten er som å regne som en "forstad" til London, er byen et populært utgangspunkt for en kombinasjon med besøk i hovedstaden. Og FOR en kontrast: Badeby med strender, småbyliv og koselige opplevelser bare en time unna storbyens underholdningstilbud, shopping, og fritidsaktiviteter av alle slag!

Historieinteresserte vil selvsagt gjenkjenne "The Battle of Hastings" i 1066 der franske Wilhelm Erobreren nedkjempet den engelske kongen Harold. Kanskje like greit, siden Harold bare dager tidligere hadde tatt knekken på vår egen konge Harald Hardråde...

Slaget ved Hastings er "gjenskapt" på det berømte Bayeux veggteppet. Her ser vi Wilhelm Erobreren på vei over den engelske kanalen.

Fakta om Hastings

Hvor ligger byen?

Hastings har ca. 90.000 innbyggere ligger i det syd-østre hjørnet av England i "fylket" East Sussex. De nærmeste flyplassene er London Gatwick og London Heathrow, men Stansted er heller ikke langt unna.

Bør besøke
Det imponerende akvariet, Hastings Pier og ett av de mange middelalder-slottene i nærheten.

Middelalderopplevelser

Sydkysten i england er proppfull av middelalder-historie. Her finner du spennende slott som forteller historien om et stolt og fremgangsrikt land som samtidig var under konstant angrep fra invaderende stater.

Bodiam Castle ble bygget rundt 1385 som forsvar mot fransk invasjon og gir et unikt innblikk i 1400-tallets England.

Ungdom fra alle kanter...

I over 150 år har Hastings vært et førstevalg for ungdom på ferie.

Hele året finner du tilreisende ungdommer på oppdagelsesferd, studenter og ferierende som tiltrekkes av den fine klimaet, strendene og den unike atmosfæren i denne hyggelige byen "litt utenfor allfarvei".

Utflukter

Siden Hastings bare ligger ca. en times kjøretur fra London, er det naturlig å ta en eller flere utflukter dit.

Club Englands flinke guider hjelper dere med gode råd under oppholdet slik at vi sammen kan sy sammen et spennende besøk!