Club England | Brighton
Club England | Brighton

Brighton - "London by the Sea"

Med sin glitrende storby-atmosfære kalles Brighton ofte ”London by the Sea”. Byen ligger bare ca. en time fra London Gatwick og kombinerer storbyens tilbud med feriebyens avslappende tempo.

 

Brighton

Med sitt fine klima er Brighton Englands største om mest berømte badeby. Club England var tidlig ute med å velge Brighton som et perfekt reisemål for korps og skoleklasser.

Etter at de kongelige valgte Brighton som "sin" ferieby - kombinert med forfriskende sjøvannsbehandling - vokste byen raskt som reisemål, og er i dag å regne som en storby, kjent for sitt kulturliv, universiteter, folkeliv og et uuttømmelig underholdningstilbud.

Det kjente underholdningstibudet "Brighton Pier" - bygget på stylter ute på stranden - er kanskje mest berømt blant turister, men Club England tar dere også med på like spennende, men ikke fullt så kjente steder i byen. F.eks. "The Lanes" i gamlebyen som er et virvar av små, hyggelige butikker, kafeer og restauranter.

Fra Brighton tar vi selvsagt dagsturer til London med sightseeing til de mest berømte severdighetene. For ikke å snakke om en av verdens mest kjente shopping- og underholdningsopplevelser.

Byen ligger nær London og flere av landets største flyplasser, så Brighton har blitt et av våre mest populære reisemål.

Fakta om Brighton

Hvor ligger byen?

Brighton har 480.000 innbyggere og ligger bare en times kjøretur sør for London. De nærmeste flyplassene er London Gatwick og London Heathrow. London Stansted er heller ikke langt unna.

Brighton er en storby kombinert med atmosfæren i en ferieby. Byen har en lang og berømt strand, tivoli ved stranden og et utrolig underholdningstilbud for enhver smak.

Bør besøke
Brighton Pier, The Lanes og The Royal Pavillion.

Brighton Pier

En "Pier" er opprinnelig en kai som er bygget på stylter utover en strand. For å kunne tåle høyvann er de ofte i god avstand fra havnivået under. Etterhvert som skipstrafikken trengte større og bedre laste- og lossemuligheter, ble de ombygget om til å inneholde små butikker, serveringssteder og et tivoli-aktig underholdningstilbud.

Brighton Pier heter egentlig "Palace Pier" og er en av Englands mest berømte. Den åpnet allerede i 1899.

Fritidsaktiviteter

For å få den helt store oversikten over Brighton og områdene rundt, anbefaler vi en tur med The Brighton Wheel. På toppen har du et fantastisk utsyn over hele byen, stranden og badelivet under. Byen har et underholdningstilbud for alle aldre, med badeland, akvarium, teater, film og musikk i alle sjangre.

Brighton har også et yrende folkeliv og fantastisk shopping i alle kategorier fra de mest eksklusive mote- og varehus til de små, tradisjonelle butikkene i sidegatene.

Utflukter

Med sin nærhet til London blir hovedstaden et naturlig reisemål for en dagsutflukt eller to.

I London finner du kanskje verdens mest berømte fritidsaktiviteter, underholdning, kultur og shopping for alle aldre og enhver smak. Hvis du hadde sans for The Brighton Wheel, vil du garantert få et "kick" av en tur med det enorme pariserhjulet London Eye. Maken til utsikt skal du lete lenge etter!

Club Englands flinke guider hjelper deg med gode råd under oppholdet slik at vi sammen kan utvikle et spennende besøk!